Πέμπτη 9 Απριλίου 2020


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 
Αγαπητοί γονείς ,
Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρώτη εγκύκλιο για καταγραφή των αναγκών του Νηπιαγωγείου σε υποδομή φορητών συσκευών , ακολούθησαν διευκρινιστικές ανακοινώσεις που όριζαν ότι οι αποδέκτες του οποιοδήποτε εξοπλισμού έρθει στο Νηπιαγωγείο  δεν θα είναι φυσικά πρόσωπα ( εκπαιδευτικοί και μαθητές). Το πρόγραμμα αυτό του ΕΣΠΑ υλοποιείται στο πλαίσιο μιας γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.
Με την ευκαιρία που μου δίνεται, μέσω της  επικοινωνίας που είχα  με μερικούς από εσάς, θα ήθελα να επισημάνω δυο πράγματα. Η εξ αποστάσεως αυτή διαδικασία που οι νηπιαγωγοί οργανώνουμε κατόπιν πολύωρης ενασχόλησης /διερεύνησης ξανατονίζουμε ότι δεν αντικαθιστά τη διδασκαλία στις αίθουσες και στόχο έχει μόνο την διατήρηση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Όχι να αλλάξει το ρόλο σας από γονιό σε δάσκαλο. Λειτουργεί ως μηχανισμός κοινωνικής στήριξης ,θέλει να διατηρεί το αίσθημα ομαδικότητας, συναισθηματικής ασφάλειας και του αίσθημα του « νοιάζομαι » για σένα σε κάθε παιδάκι κι ας είμαστε μακριά.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο μέιλ του σχολείου mail@14nip-n-ionias.att.sch.gr
για απορίες που έχετε  ή  ζωγραφιές και μηνύματα που θέλετε να δούμε.
                                                              Η προϊσταμένη.



 <<  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ >>
Σας στέλνουμε επιπλέον υλικό για να συνεχίσετε να  ασχολείστε ευχάριστα και δημιουργικά με τα παιδιά. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας προτρέψουμε κατά την εφαρμογή των προτεινόμενων δραστηριοτήτων στο σπίτι να λαμβάνετε υπόψιν τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Θα ήταν σημαντικό, κάθε δραστηριότητα να επιλέγεται από τα ίδια τα παιδιά και να γίνεται χωρίς κατευθύνσεις από τους γονείς. Μπορείτε να δίνετε απλές και ευκολονόητες οδηγίες στα παιδιά ενώ στη συνέχεια να τα προτρέπετε να δράσουν ελεύθερα και δημιουργικά με ενθαρρυντικά από εσάς μηνύματα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επιλέγετε κάποια χρονική στιγμή στη διάρκεια της μέρας που τα παιδιά έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που επιλέγουν.
Ευχαριστούμε πολύ.
 θα βρείτε δραστηριότητες που αφορούν την ελληνική μυθολογία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των παιδιών, αλλά και παίζοντας παιχνίδια με τους ήρωες. Επιλέγετε στην αρχική σελίδα το φωτόδεντρο, μαθησιακές περιοχές, στη συνέχεια το τέταρτο κουτάκι με την εκπαιδευτική βαθμίδα και στη συνέχεια επιλέγετε την βαθμίδα (προσχολική). Επιλέγετε το «Διακρίνω τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας». Επίσης, μπορείτε να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που αφορούν συγγραφείς. Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να επιλέξετε το κρυπτόλεξο «Βρες τα χαμένα παιδιά του Σαίξπηρ» με σημαντικά γλωσσικά παιχνίδια.
Για να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις με τα παιδιά σας προτείνουμε το ψηφιοποιημένο υλικό του Εθνικού θεάτρου στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις «Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια», «Η χώρα των πουλιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου