Σάββατο 25 Απριλίου 2020

<< ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΙ >>- ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ


                                               << ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ   ΙΙ >>
Πολλά μουσεία έχουν φτιάξει με τη βοήθεια της τεχνολογίας εικονικές περιηγήσεις στα εκθέματά τους και τώρα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης τα προσφέρουν στο διαδίκτυο για δημιουργική απασχόληση των μικρών και μεγάλων παιδιών .Αξιοποιήστε τη δυνατότητα αυτή και αναζητήστε παρόμοιες επιλογές . Ακολουθούν 2 προτάσεις από εμάς αλλά σας προτρέπουμε να βρείτε και άλλες.

Για μεγάλα παιδιά :
1.<<  WalkThrough | Μια διαδραστική  εικονική  περιήγηση στο Μουσείο Κοτσανά >>
Τα τεχνολογικά επινοήματα των αρχαίων Ελλήνων ξεδιπλώνονται διαδραστικά μπροστά σας! Ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητάς μέσα από τις εφευρέσεις τους.
Από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, παρατηρούμε πως οι βάσεις για πολλές κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Η θεραπαινίς και η οινόχη του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και τόσα άλλα, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.Καλή περιήγηση στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοτσανά “Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές ων Τεχνολογιών”!
Για όλους:
2.ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΣΥΛΛΟΓΕΣ 113 ΜΟΥΣΕΙΩΝ  . COLOR OUR COLLECTIONS Αναζητήστε στο διαδίκτυο τον τίτλο ,κάντε αποθήκευση της εικόνας ως και αφού εκτυπώσετε τις εικόνες ζωγραφίστε. Ο πίνακας που απεικονίζει την αγροτική ζωή της Ρωσίας και βρίσκεται σε βιβλιοθήκη της Ρωσίας .
.



Τα στάδια ζωής της πεταλούδας .Παρατηρήστε και ζωγραφίστε προσεκτικά .

Ο πίνακας βρίσκεται στο ΚΕΜΠΕΚ.



O πίνακας βρίσκεται στο ΤRΙΝΙΤΥ HALL του CAMBRIDGE.
Υπάρχουν πολλά σχέδια για να διαλέξετε και πολλές επιλογές για δραστηριότητες.. Αυτά είναι ενδεικτικά. *Μπορείτε να δώσετε  δικούς σας τίτλους στα έργα σας και *αν κόψετε τις ζωγραφιές να φτιάξετε  ένα κολάζ με τα διάσημα αυτά έργα.* Να τυπώσετε την ίδια εικόνα πολλές φορές και να την βάψετε με διαφορετικά χρώματα (π.χ. ουράνιο τόξο) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου