Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ- ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ -ΓΛΩΣΣΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


             <<   Πάμε Μουσείο ?.>>
Αγαπητά μας παιδιά μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα childit.gr για να παρακολουθήσετε μικρά βιντεάκια από τα πιο ωραία μουσεία.
Το πρόγραμμα Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε τα πιο ωραία παιδικά μουσεία παιχνιδιών. Έχει 6 προτάσεις και ξεκινάει από το Μουσείο Μπενάκη.

                   <<   Γυμναστική στο σαλόνι  >>
Γιόγκα για μικρά και μεγάλα παιδιά. Βάζουμε την κουβερτούλα ή το παπλωματάκι μας στο χαλί , αναζητούμε στο you tybe  το βιντεάκι της Αριάδνης Οικονομίδη ( γιόγκα για παιδιά) και κάνουμε 5’ λεπτά τον χαιρετισμό στον ήλιο. Προτείνετε και για καθημερινή δράση όσο μένουμε σπίτι.

 ΓΛΩΣΣΑ .       <<     Παιχνίδι γραφής και ανάγνωσης >>
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ : Σε καρτελίτσες ( άσπρα χαρτάκια) γράφουμε τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μας (ή όχι) και ακολούθως ψάχνουμε να βρούμε τα γράμματα σε συσκευασίες  ή κουτιά  προϊόντων που έχουμε στα ντουλάπια μας ( π.χ κουτιά δημητριακών, αλεύρι, ζυμαρικά). Σε καλύτερη περίπτωση , ένα ζευγάρι μαγικά γυαλιά θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα γράμματα πιο γρήγορα. Κερδίζουν όλοι αλλά πιο πολύ , όποιος βρει τα γράμματα της καρτέλας του πρώτος . Όποιο βρούμε το κυκλώνουμε.  Έχουμε τόσες καρτελίτσες όσοι παίζουν και ονόματα- λέξεις με ίσο αριθμό γραμμάτων για να είμαστε δίκαιοι.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ :<< Παιχνίδι με πράξεις ( πρόσθεση και αφαίρεση ) στα παραμύθια.
Ψάχνουμε στα βιβλία μας παραμύθια με αριθμούς ( π.χ. τα 3 γουρουνάκια, τα 7 κατσικάκια ….) και παίζουμε με αυτά φτιάχνοντας προβλήματα προσθαφαίρεσης. Π.χ. Από τα τρία γουρουνάκια το 1κρύφτηκε στο δάσος πόσα έμειναν?
Από τα 7 κατσικάκια 4 πήγαν στο ποτάμι .Πόσα έμειναν?
Όταν ήρθε ο Ρούνι -ρούνι στα μικρά λυκάκια , πόσοι ήταν μέσα στο λουλουδοσπιτάκι?
( Μπορείτε να έχετε μπροστά σας φασολάκια για να μετράτε καλύτερα )

Αγαπητοί γονείς , θα θέλαμε να καταγράφετε και τις δικές σας φανταστικές ιδέες , να φωτογραφίζετε τα επιτραπέζια που ενδεχομένως παίζετε και ελπίζουμε να μοιραστούμε γρήγορα τη χαρά της δημιουργίας μαζί σας.
Μας λείπετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου