Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


                 Ώρα  για παιχνίδι !
Παιχνίδι κίνησης : Ζωντανεύουμε την παροιμία: « Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια». Ένας γίνεται η γάτα και οι άλλοι ποντικάκια. Παίζει η μουσική , χορεύουν τα ποντίκια και όταν εμφανίζεται η γάτα σταματάνε το χορό για να κρυφτούν. Η γάτα μπορεί να κρατάει κουδουνάκι ή κουταλάκια για να προειδοποοεί πότε έρχεται ή απλά να φωνάζει δυνατά « Νιάου.» Σε κάθε 2-3 γύρους  αλλάζει η γάτα.
Παιχνίδι προσανατολισμού και αισθήσεων.: Ο Αυτόματος πιλότος. Ένας κάνει το αεροπλανάκι ( ή το κρατάει )με κλειστά μάτια  και ο άλλος  του δίνει οδηγίες ( 1 βήμα πίσω , 3 βήματα μπροστά , στροφή δεξιά  )πώς να ταξιδέψει μέσα στο σπίτι για να προσγειωθεί π.χ. από την είσοδο του σπιτιού στην κουζίνα , από το ένα δωμάτιο στο άλλο .
Παιχνίδι αφής :  το μαγικό σακούλι . Γεμίστε μια σακούλα ( όχι διάφανη) με διάφορα μικροαντικείμενα και ένας ένας με κλειστά μάτια πρέπει να βρει τι έβγαλε από το σακούλι.
Παιχνίδι κίνησης και παντομίμας.  : ο παράξενος μύλος. Σε ένα χωριό υπήρχε ένας πολύ μεγάλος μύλος. Εκεί πήγαιναν οι χωρικοί τα στάρια τους , για να τα αλέσει και να τα κάνει αλεύρι. Μια μέρα ο μύλος σταμάτησε  …να γυρίζει. Όλοι οι χωρικοί παραξενεύτηκαν , νόμιζαν οτι χάλασε και προσπαθούσαν να το διορθώσουν. Ο μύλος όμως δεν έλεγε να γυρίσει. Στο τέλος οι χωρικοί μαζεύτηκαν γύρω από το μύλο και άρχισαν να χορεύουν.( Βάλτε αγαπημένα εύθυμα χορευτικά κομμάτια ) Ο μύλος ευχαριστήθηκε . Ήταν σαν να του έλεγαν «  ευχαριστώ » για την τόση δουλειά , που έκανε, χρόνια τώρα. Έτσι ξανάρχισε να γυρίζει. Οι χωρικοί κατάλαβαν και από κείνη τη μέρα μάθανε αυτή την απλή λεξούλα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Παιχνίδι γνώσεων και μνήμης.: Γεύμα στο εστιατόριο του δάσους. Γίνονται όλοι ζωάκια και ένας είναι το γκαρσόνι  στο εστιατόριο . Όποιος πάει , κάθεται να τον ρωτάει το γκαρσόνι:   - Τι θα πάρετε? Και ο πελάτης απαντά :
- Μα είμαι μια αρκούδα . Θέλω μέλι,  πέστροφες, σολομούς ,μανιτάρια, αγριοβατόμουρα ……
- Μα είμαι φίδι …….θέλω βατραχάκια , αυγουλάκια, πουλάκια, ποντικάκια….
 Και πολλά ζωάκια που θα σκεφτείτε …και θα  ψάξετε να βρείτε τι τρώνε .
Μπορείτε να φτιάξετε και μάσκες αν θέλετε και να προχωρήσετε τις συνταγές ( π.χ. για την αλεπού κοτοπουλάκι κοκκινιστό, για το λύκο αρνάκι αυγολέμονο!!!)
                                                          Καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου