Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ -ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ .
Αγαπητοί μας γονείς, σας ενημερώνουμε με την παρακάτω ανακοίνωση για τις εγγραφές των νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2020-2021.Σας παρακαλούμε αφού διαβάσετε προσεκτικά την ανακοίνωση να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για ραντεβού ( τηλ 2102752728) και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα .Επίσης οι γονείς των νηπίων πρέπει να επικοινωνήσετε με το δημοτικό που πιθανόν ανήκετε 6ο ΔΗΜ τηλ 2102798369 και 11ο ΔΗΜ 2102791801 και 15ο ΔΗΜ 2102796966 για τις ώρες και τα δικαιολογητικά γιατί εμείς δεν έχουμε καμία ειδοποίηση ακόμα λόγω σοβαρού προβλήματος στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

14ο….Νηπιαγωγείο Νέας  Ιωνίας

Αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο, για το σχολικό έτος 2020-2021

Για το σχολικό έτος 2020-2021  αίτηση εγγραφής υποβάλλουν  υποχρεωτικά οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής:
Α) των νηπίων (των παιδιών που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως  και 31 Δεκεμβρίου 2015),
Β) των προνηπίων (των παιδιών που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016)

Για τα παιδιά τα οποία εγγράφονται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε δημόσιο νηπιαγωγείο γενικής παιδείας (Για περισσότερες πληροφορίες, η  Κοινή υπουργική απόφαση 53128/Δ1/2020 ΦΕΚ 1767/Β/8-5-2020 έχει αναρτηθεί στο http://dipe-v-ath.att.sch.gr/ στο http://www.neaionia.gr/ ) ισχύουν τα παρακάτω:

 Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει :
1η περίπτωση
1.    Ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες στην  Ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr στην ηλεκτρονική υπηρεσία ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ με τους κωδικούς του taxis net.
Α. Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν τα ακόλουθα στοιχεία: Α.  Τα στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου του οποίου αιτούνται την εγγραφή δηλ: όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης. Στην πύλη οι γονείς/κηδεμόνες θα βρουν τον κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα,  τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το τέκνο/τα τέκνα για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή.
Β. Συμπληρώνουν τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας (οδός,  αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας). Για να τεκμηριωθεί αυτό θα πρέπει να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή έγγραφο όπως λογαριασμός Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση
Γ. Συμπληρώνουν τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα ( εφόσον υπάρχουν).
Δ Συμπληρώνουν αν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.
Ε. Συμπληρώνουν τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση προς και από τη σχολική μονάδα, ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Στη συνέχεια εφόσον,  η εγκριθεί η αίτηση από τη σχολική μονάδα [προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο τις ώρες που γνωστοποιούνται παρακάτω προσκομίζοντας:
Α. Την αίτηση που έχουν υποβάλει
Β. ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας)
Γ. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
Δ. Τα δικαιολογητικά για το ολοήμερο πρόγραμμα
Ε. Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
2. Αν οι γονείς αδυνατούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο τις ώρες που γνωστοποιούνται παρακάτω προσκομίζοντας τα παρακάτω:
    1.ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας)
2.    Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
3.    Τα δικαιολογητικά για το ολοήμερο πρόγραμμα
4.    Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας από το οποίο προκύπτει ρητά η διεύθυνση (όπως λογαριασμός Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο
5.    Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
8.    Οι  αλλοδαποί  μαθητές/τριες που αδυνατούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής προσκομίζοντας ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένα .

Για την ανανέωση της εγγραφής απαιτούνται:
Α. Αίτηση εγγραφής (θα γίνει στο Νηπιαγωγείο)
Β. Δικαιολογητικά που αφορούν στη φοίτηση στο ολοήμερο πρόγραμμα (εφόσον επιθυμούν),
 Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δύναται να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα  δικαιολογητικά:,
1. Των μαθητών/τριών των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
2. Των μαθητών/τριών των οποίων, οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:
I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται το αντίστοιχο αποδεικτικό στοιχείο.
II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν με ραντεβού από 15 έως 30  Μαΐου 2020 
και ώρες 8.00 πμ,με 12.00πμ.…
Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου


 ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου