Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

                                                ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 



Ο εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου έγινε και φέτος στο Νηπιαγωγείο μας με τη δέουσα τιμή και σοβαρότητα που αρμόζει στο θεσμό της Δημοκρατίας. Πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε : κατασκευές ,πανώ και συνθήματα ,κατάθεση γαρίφαλων στο Πολυτεχνείο , ποιήματα, τραγούδια , πορεία στην αυλή του Νηπιαγωγείου ,ανάγνωση λογοτεχνικών  κειμένων ( το παραμύθι: Η σοφή Ελιά),και τέλος οι Εκλογές των τμημάτων . Τα παιδιά με βιωματικό τρόπο έμαθαν την έννοια της Δημοκρατίας , της Ισότητας , της Δικαιοσύνης. Στην ανάγνωση του παραμυθιού << Το δάσος >> στηρίχτηκε η εκλογική διαδικασία στο 1ο τμήμα.Τα ζωάκια αναμετρήθηκαν και βγήκε ο αρχηγός!!!
Χωρίστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν , αντάλλαξαν ιδέες ,έγραψαν, ψήφισαν , μέτρησαν ,κατέγραψαν αποτελέσματα.
Το λεξιλόγιο μας εμπλουτίστηκε με λέξεις αφηρημένες ( Δημοκρατία,Ελευθερία ) λέξεις από Π......Πολυτεχνείο, από Ψ ...Ψωμί  και από Δ ....Δημοκρατία.

Γλώσσα και Μαθηματικά έγιναν μαζί χωρίς να το καταλάβουμε !!!!

Τα εκλογικά κέντρα στήθηκαν , 
οι κάλπες
άνοιξαν και οι εφορευτικές επιτροπές έπιασαν δουλειά.!!!!


Αγαπητοί γονείς , σας προτρέπουμε να ακούσετε με τα παιδιά σας το παραμύθι της Ντενεκεδούπολης , απλά αντιγράφοντας τον σύνδεσμο στο you tube. Aς εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για την ακρόαση ενός από τα πιο διάσημα έργα της Ευγενίας Φακίνου που κυκλοφόρησε μετά τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και έγινε αμέσως αγαπητό σε μεγάλους και παιδιά. Θα συζητήσουμε στην τάξη για τη συμπεριφορά του Λαδένιου και την απόφαση των ντενεκέδων.

ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

 https://youtu.be/no5jraE-Zi4 

                                                      Μπράβο σε όλους !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου