Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ : << ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΜΑΓΙΚΟΣ>>

                ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς , σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας ,σας ενημερώνουμε ότι το σχέδιο δράσης που θα υλοποιηθεί τη φετινή σχολική χρονιά έχει τον τίτλο : 

                        <<  Επόμενος σταθμός : ο κόσμος του βιβλίου ο μαγικός !!!  >

Στόχοι του σχεδίου είναι η βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των βιβλίων της σχολικής μονάδας και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με καινοτόμες δραστηριότητες προφορικού και γραπτού λόγου.

Με τις κατάλληλες δραστηριότητες θα υποστηρίξουμε την ενεργητική εμπλοκή των παιδιών ,την ευαισθητοποίηση τους στην αναπαραγωγή εύστοχων λεκτικών σχημάτων μέσα από κείμενα ιστοριών και θα αναζητήσουμε μαζί τους νέες διαδρομές ανάγνωσης .

Είναι κρίσιμο για τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ή επεξεργασίας ενός βιβλίου να αισθάνονται ελεύθερα να σκεφτούν, να εκφραστούν , να προτείνουν τις ιδέες τους, να φανταστούν κάτι .Ειδικότερα για τα μικρά είναι σημαντικό να έρχονται σε επαφή με τα βιβλία να τα πιάνουν ,να τα ξεφυλλίζουν, να αντλούν πληροφορίες από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο . Θα σας προτείνουμε τρόπους για να διαβάζετε/παίζοντας με  τα παιδιά.

 Προσεχώς θα σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε στα πλαίσια του προγράμματος.

                                                                                 Ο σύλλογος διδασκόντων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου