Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ευρωπαικο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Στολιδιών 2022

 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2022.





Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα με την ανταλλαγή των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών με 24 σχολεία της Ευρώπης κοντεύει να ολοκληρωθεί. Το Νηπιαγωγείο μας πιστό στην αρχή του για διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού ,έστειλε σε 24 σχολεία της Ευρώπης πακέτα με κρεμαστά πήλινα δωράκια μεταφέροντας ευχές ,ζωγραφιές και ένα δεκασέλιδο φυλλάδιο με ήθη και έθιμα της Ελλάδας για το δωδεκαήμερο . Τα πακέτα μας ταξίδεψαν σε σχολεία της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Κροατίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τσεχίας , Ελλάδας , Βρετανίας και Λιθουανίας. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που βοήθησαν στην προετοιμασία των πακέτων  και ανέλαβαν την ταχυδρομική αποστολή τους. Τα έξοδα για την αποστολή κάλυψε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας του Δήμου μας. 

Τα παιδιά μας ζωγράφισαν τα πήλινα στολίδια, έφτιαξαν κάρτες με ευχές και ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικα θέματα .Οι εκπαιδευτικοί αναλάβαμε το φυλλάδιο με τις πληροφορίες που θα παρουσιαστεί και στα παιδιά μας την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ευχαριστούμε και την κα Μαρία των Αγγλικών μας που έκανε τον τελικό έλεγχο γιατί οι πληροφορίες ήταν και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Τώρα παραλαμβάνουμε σιγά σιγά τα πακέτα των Ευρωπαϊκών σχολείων για να στολίσουμε το δικό μας ΕΥΡΩΠΑΙΚΌ ΔΈΝΤΡΟ !!!


Το πρόγραμμα μας έδωσε και την αφορμή για να οργανώσουμε και ένα μέρος της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας  και να μάθουμε πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο.!!!

                                 Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου