Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 4/10 Τετράποδοι επισκέπτες !

                                        ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

                                     4/10 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ 

3 σκυλάκια φύλακες!!!
Μια κατασκευή ( ομαδικό κολάζ ) στην είσοδο της αίθουσας!!
Λ όπως Λιοντάρι 
Ατομική εργασία με διαφόρων ειδών χαρτόνια γιατί η ανακύκλωση μας ενδιαφέρει !!

Mια παγκόσμια ημέρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στην προστασία και φροντίδα των ζώων δεν θα μπορούσε να περάσει από το Νηπιαγωγείο μας χωρίς συζήτηση, προβληματισμό και πολλές δραστηριότητες με αυτή τη θεματική. Διαβάσαμε παραμύθια, συζητήσαμε τις δικές μας εμπειρίες για τα ζώα, τραγουδήσαμε, παρατηρήσαμε διαφορές και ομοιότητες, χωρίσαμε σε ομάδες, ταξινομήσαμε και κατηγοριοποιήσαμε ανάλογα με την τροφή ..ζωγραφίσαμε ....και κάναμε πολλές κατασκευές. Τονίσαμε την ανάγκη τους για αγάπη, προστασία, φροντίδα και περίθαλψη.

Η έκπληξη η μεγάλη ήρθε από την Κα Μαρία ,την εκπαιδευτικό που μας κάνει Αγγλικά!!! Με την βοήθεια της τεχνολογίας ""augmented reality" εμφανίστηκε στο νηπιαγωγείο μας μια γάτα και ένας σκύλος!!!Η επαυξημένη πραγματικότητα ενθουσίασε τα παιδιά ( και τις δασκάλες!!!),μπορούσαν να φωτογραφηθούν με όποιο ζωάκι ήθελαν !!!





Παρατηρήσαμε βίντεο στον υπολογιστή με αυτά που αγαπάμε περισσότερο.....και παίξαμε διάφορα παιχνίδια αναγνώρισης ήχων, σχήματος και μάθαμε τραγουδάκι στα Αγγλικά για τα ζώα της φάρμας.

Τέλος παίξαμε ΡΟΥΛΕΤΑ  με τα ζώα : Πες μου ένα ζώο που αρχίζει από.......      Μ...μαιμού!! από ι.....ιπποπόταμος!!!

                                         Μπράβο σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου