Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

28η Οκτωβρίου: Μια γιορτή για την Ειρήνη και την Ελευθερία .

                                            28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940  

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 οι Νηπιαγωγοί σχεδίασαν και οργάνωσαν μια ενότητα βασισμένη στην αξία της ελευθερίας , της προσφοράς, των μεγάλων αγώνων για την πατρίδα .Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο στον Η/Υ με αφιέρωμα στο έπος του 40 ,συζήτησαν ,προβληματίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις έννοιες Πόλεμος -Ειρήνη, Χαρά -λύπη. 

Οι απόψεις τους και τα συναισθήματά τους απεικονίστηκαν στις εργασίες τους και (με την μέθοδο της βιωματικής -ενεργής μάθησης)  δραματοποίησαν με θεατρικά δρώμενα σκηνές της ζωής των αγωνιστών ( φαντάρους -Ηπειρώτισσες).

Με διάφορα υλικά σχημάτισαν το παγκόσμιο σύμβολο της Ειρήνης και άσκησαν έτσι την λεπτή κινητικότητα. Έγραψαν όπως μπορούσαν τις λέξεις: ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΦΙΛΙΑ

Μίλησαν για την Τέχνη και τα διάσημα έργα που συνδέονται με αυτήν, όπως την Γκουέρνικα του Πικάσσο και επιχρωμάτισαν το έργο.
Ζωγράφισαν τις γενναίες Ηπειρώτισσες που ανεβαίνουν τα βουνά 
Στόλισαν τις τάξεις με σημαίες και φανταράκια.
Μέτρησαν και βάλανε στη σειρά φανταράκια ενώ έμαθαν να κάνουν παρέλαση .
Τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν τα γράμματα των λέξεων που στόλισαν το σκηνικό της γιορτής τους καθώς και το σήμα της ειρήνης .
Με την τεχνική του τυπώματος τα παιδιά απέδωσαν την ασχήμια του κινδύνου του πολέμου.

 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους ,τη συμμετοχή τους στην ενωτική αυτή γιορτή με την ευχή τα ποιήματά τους για ΕΙΡΗΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να βγουν αληθινά και όλος ο κόσμος να είναι ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΑ ΦΥΛΗ.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου