Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΕΥ ΖΗΝ : ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ Α' Μέρος

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη θεματική ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα : Το ανθρώπινο σώμα.

 Σαν μια μικρή αποτίμηση της πρώτης αυτής επαφής όλων μας με τη νέα διαδικασία θα μπορούσαμε να σας πούμε τα εξής : Οι δραστηριότητες σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν με βάση τους στόχους των παιδαγωγικών αρχών του 21ου αιώνα , τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών μας. Προς έκπληξη όλων μας , το θέμα τους κράτησε το ενδιαφέρον , επελέγησαν παιχνίδια και δρώμενα που τα ενδιέφεραν και τους άρεσαν .Σύμφωνα με την διαμορφωτική αξιολόγηση που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στα ζητούμενα , επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν ,καλλιέργησαν την κριτική τους σκέψη, γνώρισαν νέες ψηφιακές πλατφόρμες και έμαθαν πολλές πληροφορίες για το σώμα τους ,την εξέλιξή του και τη λειτουργία των οργάνων του. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες από την διάρκεια του προγράμματος. 

Τα παιδιά σχηματίζουν το ανθρώπινο σώμα με το οικοδομικό υλικό της τάξης


Στο Νηπιαγωγείο μας λειτουργούσαν 2  ΙΑΤΡΕΙΑ  για κάθε πόνο και ασθένεια με γιατρούς και νοσηλευτές πρόθυμους να εξυπηρετήσουν και να συνταγογραφήσουν φάρμακα και θεραπείες!!!!


Τα παιδιά αναπαρέστησαν στο χώρο το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, με διάφορα υλικά και κατόπιν το ζωγράφησαν σε φύλλο εργασίας .

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : τα παιδιά ταξινόμησαν και ομαδοποίησαν το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε και έπαιξαν ( μέτρησαν ) με τις ομάδες αντικειμένων που σχηματίστηκαν. 
Φύλλα εργασίας:Τα παιδιά έκοψαν ,κόλλησαν στη σωστή θέση και ζωγράφισαν μέρη του ανθρώπινου σώματος. 

Τα παιδιά έμαθαν να περιμένουν ήσυχα  στην αίθουσα αναμονής διαβάζοντας βιβλία
Τα παιδιά έμαθαν να χειρίζονται πολλά εργαλεία ( π.χ. ακουστικά, ενέσεις ) και να αντιγράφουν θεραπείες από πινακάκια αναφοράς. Υπέγραφαν και σφράγιζαν τις συνταγές τους .


Οι εργασίες των παιδιών καταχωρήθηκαν στο φάκελο του κάθε παιδιού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου