Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

2 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 
Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι φέτος στο Νηπιαγωγείο μας με την ευκαιρία του Σχεδίου Δράσης που έχουμε αναλάβει να εκπονήσουμε :
<< Επόμενος σταθμός: Ο κόσμος του βιβλίου ο μαγικός >> , σχεδιάσαμε , οργανώσαμε και παρουσιάσαμε το Βιβλίο : << ο μαγεμένος αυλός>> .
Τα παιδιά του τμήματος 1 διάβασαν και δούλεψαν πάνω στα βιβλία του Αστέρη. Ζωγράφισαν , έγραψαν, κατασκεύασαν σελιδοδείκτες. Μίλησαν για τον τρόπο κατασκευής των βιβλίων. 
Τα παιδιά έφτιαξαν ένα πίνακα /λίστα με το λεξιλόγιο που ήταν κατάλληλο για τις Νεράιδες και τις Μάγισσες των παραμυθιών. Προσπαθώντας να εξαλείψουμε στερεότυπα και φόβους μιλήσαμε για το ρόλο τους στα παραμύθια. Θυμηθήκαμε ποια παραμύθια περιέχουν νεράιδες και Μάγισσες και στο τέλος τις ζωγραφίσαμε με τα φτερά τους και την ιπτάμενη σκούπα τους αντίστοιχα. Τις λέξεις τις σκέφτηκαν τα παιδιά και η νηπιαγωγός ήταν απλώς γραφέας.
ΘΕΑΤΡΙΚΟ/ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: 
<< ο Μαγεμένος Αυλός>>
Τα παιδιά πρώτα άκουσαν την αφήγηση της νηπιαγωγού.
Μετά κατέγραψαν τους ρόλους σε χαρτί του μέτρου.
Εν συνεχεία μοίρασαν τους ρόλους και τέλος βοήθησαν να φτιαχτούν τα κοστούμια. 
Ο φλαουτίστας , ο δήμαρχος τα παιδάκια και τα ποντικάκια!!!
Ο πολυάσχολος ψεύτης Δήμαρχος που αθέτησε το λόγο του.


Τα ποντίκια οδηγημένα στη λίμνη!!!
Η δραματοποίηση παρουσιάστηκε στα παιδάκια του άλλου τμήματος που με προσοχή και ενθουσιασμό παρακολούθησαν και απάντησαν στις ερωτήσεις στο τέλος. 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ !!ΜΠΡΆΒΟ ΣΕ ΌΛΟΥΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου