Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

<< 1, 2, 3....ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΕ !!! >> 7η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

   << 1, 2, 3, ....Ανακύκλωσε  !!! >>

ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 

Αγαπητοί γονείς ,με την ανάρτηση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς που τα παιδιά τους απουσιάζουν για μεγάλο διάστημα , για το Εργαστήριο δεξιοτήτων που επεξεργαζόμαστε αυτό το διάστημα στο Νηπιαγωγείο μας και να προτείνουμε σε όλους δραστηριότητες που αφορούν στο θέμα μας και έχουν μεγάλη αξία για την ποιότητα ζωής όλων μας. Το πρόγραμμα << 1, 2, 3...ανακύκλωσε!!!>> της QUALITY NET FOUNDATION  για τη διαχείριση των απορριμμάτων,συμβάλει στη διαμόρφωση των υπεύθυνων πολιτών του αύριο!!!. Οι Νηπιαγωγοί  θέλοντας να ενθαρρύνουμε τις θετικές αντιδράσεις των μαθητών μας , εμπλέξαμε τους γονείς στη διαδικασία διερεύνησης του θέματος " απορρίμματα¨ και προσδοκούμε τη συμμετοχή όλων για την καλύτερη αξιοποίησή του .Στο Νηπιαγωγείο το πρόγραμμα ξεκίνησε με την Κουκλοθεατρική παράσταση :<< Ανακύκλωση τώρα παιδιά!!!>> με 2 παιδιά , τη  Σούλα Ανακυκλωσούλα και το Διονύση Διαχωρίση , που εξήγησαν στα παιδιά τι είναι η Ανακύκλωση( μείωση ,επαναχρησιμοποίηση) και ποια υλικά ανακυκλώνονται.

Στη συνέχεια , είδαμε εκπαιδευτικά βιντεο με τη διαδικασία, δημιουργήσαμε  πολλές κατασκευές ανακυκλώνοντας διάφορα υλικά από την κούτα των θησαυρών και σχεδιάσαμε και προτείναμε τρόπους η αλλαγή της αντίληψης για την διαχείρηση των απορριμμάτων να γίνει και τέχνη με την δημιουργία << του Ιπτάμενου πουλιού>>.

                                                 Εκπαιδευτικές    Προτάσεις:  

Ας κάνουμε λοιπόν τα μαθήματα για την ανακύκλωση δυναμικά!!!βιωματικά !! Αν δεν έχετε ήδη στο σπιτικό σας ξεχωριστό κάδο ανακύκλωσης μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τώρα . Απλά κολλήστε από έξω από έναν απλό κάδο/κούτα/ σακούλα  το σήμα της ανακύκλωσης και αρχίστε να ανακυκλώνετε!!

Παρακολουθήστε με τα παιδιά τα παρακάτω ολιγόλεπτα βίντεο και συζητήστε τις απορίες τους. (Αντιγράψτε τους συνδέσμους και πατήστε αναζήτηση.)


https://youtu.be/jUXWKk3JLCU  Ο ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ

https://youtu.be/464PuLru0YY Ανακύκλωση Τι είναι ? ( για παιδιά)

https://youtu.be/-uQVZfQDQvs ανακύκλωση( και για μεγαλους) Της Ελληνικης Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

 Φτιάξτε δικές σας ακροστιχίδες με την λέξη Α Ν Α Κ Υ Κ Λ Ω Σ Η . ( Χρησιμοποιώντας λέξεις σχετικές με αυτήν : Ενέργεια - χαρτί- κάδος- γυαλί- κύκλος - διαλογή- λευκοσίδηρος- πλαστικό - αλουμίνιο- μείωση -επαναχρησιμοποίηση ) η απλά για τα προνήπια λέξεις που αρχίζουν από αυτά τα φωνήματα.

Σκεφτείτε ένα δικό σας σύνθημα για την ανακύκλωση και την αξία της και στείλτε το στο Νηπιαγωγείο .

Πάρτε μέρος στην ομαδική μας έκθεση πουλιών με ανακυκλώσιμα υλικά !!!

Προσεχώς θα σας αναρτήσουμε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις μας !!! Τα παιδιά θα βραβευτούν με ΕΠΑΙΝΟ συμμετοχής στο πρόγραμμα !!!

Καλή διασκέδαση!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου