Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

6η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ : 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ :

 2η Θεματική : << 1  2   3  ....ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ !  >> 


Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι ξεκινήσαμε με τα παιδιά την 2η θεματική ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Βασικός μας στόχος να ενεργοποιηθούν τα παιδιά και να μάθουν την διαδικασία της ανακύκλωσης των διαφόρων υλικών μέσα από ευχάριστες και βιωματικές διαδικασίες. Οι εκπαιδευτικοί σχεδιάζουμε διαθεματικές, ανακαλυπτικές ,ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, δράσεις και παιχνίδια με στόχο να αντιληφθούν τη σημασία και αξία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αξιοποιώντας την τεχνολογία ,παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για τη πορεία της διαδικασίας της ανακύκλωσης υλικών και κατασκευάσαμε κάδους για ανακύκλωση στο νηπιαγωγείο μας .
Παρακολουθήσαμε τη διαδικασία εμφιάλωσης κρασιού σε γυάλινα μπουκάλια και χρησιμοποιήσαμε τις γνώσεις για την εμφιάλωση του κρασιού που είχαμε πατήσει το Σεπτέμβριο.
Τα παιδιά επιμελήθηκαν και τις ετικέτες του κρασιού μας . Τα  4 έργα που επιλέγησαν ήταν της Μαρίας Ρ. του Ματέο Κ. ,της Νικολέτας και του Μάριου Σ. 



Σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας με διάφορα υλικά ανακύκλωσης.





Μπράβο σε όλα τα παιδιά !!! 
Ακολουθεί ανάρτηση με τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου