Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ- ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

                                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟΥ 

Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχεδιασμό μας , πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις: 

Επίσκεψη στο γήπεδο Νέας Ιωνίας για άθληση με την αρμόδια γυμνάστρια στα πλαίσια της Αθλητικής Εβδομάδας που όρισε το Υπουργείο Παιδείας.


Τρέξαμε , πηδήσαμε στο  μήκος, πετάξαμε σφαίρα, παίξαμε ποδόσφαιρο και δραματοποιήσαμε την λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας. 

                              Μπράβο σε όλους τους πρωταθλητές!!!

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: 

Επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας το ρομποτάκι /μελισσούλα BEE-BOT και μας ταξίδεψε στο διάστημα. Με το πρόγραμμα ΔΙΑΣΤΗΜΑ μας έμαθε το σκεπτικό του προγραμματισμού και αναπτύξαμε την κριτική και μαθηματική μας σκέψη .




Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα πειραματίστηκε στον προγραμματισμό του ρομπότ  σύμφωνα με τις οδηγίες της αποστολής !!! Στην συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο στον υπολογιστή με το ρόλο των ρομπότ στη ζωή μας .

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ :

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος , σχεδιάσαμε δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στην προστασία του και την αξία της ανακύκλωσης .Επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες/ζάρι, επαφή και ταξινόμηση με  υλικά που ανακυκλώνονται , παρακολούθηση βίντεο της ανακύκλωσης χαρτιού και κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης.



ΔΑΣΟΣ : Τα παιδιά αποτύπωσαν με το δικό τους τρόπο το δάσος και συζήτησαν την αξία του στη ζωή όλων μας .



Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που μας στηρίξατε και πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις αυτές. Ευχαριστούμε που φροντίσατε για την ασφάλειά μας ( όταν μεταφερθήκαμε στο γήπεδο ) και περιμένατε υπομονετικά κατά την άθλησή μας.!!

Ευχαριστούμε το Δήμο Ν. Ιωνίας που μας παραχώρησε την άδεια εισόδου στο γήπεδο και την γυμνάστρια που επιμελήθηκε την άθλησή μας. !!!

Μπράβο σε όλους !!!!

Ακολουθεί ενημέρωση για την πολιτιστική μας εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου