Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - 3η Θεματική Ενότητα . ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : 3η Θεματική Ενότητα 

Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη.

Τίτλος προγράμματος :

<< Έχω και εγώ δικαιώματα , είμαι παιδί >>

Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω ασθενειών και άλλων θεματικών προτεραιοτήτων, συνεχίζουμε με την τρίτη θεματική μας ενότητα που αφορά στην κοινωνική ενσυναίσθηση με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών . Τα δικαιώματα του παιδιού προστατεύονται διεξοδικά από ένα ευρύ σύνολο από διεθνή και περιφερειακά όργανα που καλύπτουν τα ανθρώπινα δικαιώματα , το ανθρωπιστικό και προσφυγικό δίκαιο. 

Εξειδικευμένα μέσα τους χορηγούν πρόσθετη προστασία λόγω των τρωτών σημείων  τους .

Το νηπιαγωγείο είναι σημαντικό , γιατί αποτελεί το επίκεντρο της καθημερινής τους ζωής , το μοναδικό μέρος όπου οι μαθητές μας μπορούν μέσα στα όρια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ,να μάθουν πως να ενεργούν στην κοινωνία. Η δομή δηλαδή του σχολείου σχηματίζει μια μικρο-κοινωνία. Αναγνωρίζουμε τον  πρωταρχικό ρόλο , την ευθύνη και την σημασία της οικογένειας για την ευημερία του παιδιού. Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι τα παιδιά αποτελούν διακριτές οντότητες , ότι είναι φορείς δικαιωμάτων με ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας και αποτελεί υποχρέωση του κράτος να στηρίζει το παιδί και να παρεμβαίνει όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Στα εργαστήρια της ενότητας: θα αποκτήσουν αυτογνωσία, θα αντιληφθούν την μοναδικότητά τους και την αξία της ομάδας. Θα γνωρίσουν τα δικαιώματα, σχετικές διεθνείς συμβάσεις  και θα τις συνδέσουν με τις ανθρώπινες ανάγκες. Θα προβληματιστούν με τις εμπειρίες των προσφύγων και θα διερευνήσουν έννοιες όπως η ισότητα, οι διακρίσεις, η διαφορετικότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και ευχόμαστε καλή συνέχεια!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου