Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024


Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι για την φετινή σχολική χρονιά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που έχουμε προγραμματίσει είναι: 

Α. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ : Το παιδί σκέφτεται το παιδί. Γίνε εθελοντής . Ένα πρόγραμμα από την Make a wish!!

Β. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ : Νεροεξερευνητές!! Η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού .Ένα πρόγραμμα της Quality Net Fountation. Mεσ τόχο της αειφόρο ανάπτυξη και καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης.

Γ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ :  << STEAM και η ΓΗ γυρίζει>>.Στόχος του προγράμματος είναι με βάση τις αρχές του εποικοδομισμού και με μεθόδους διερευνητικής μάθησης οι μαθητές να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις για το διάστημα .

Δ. ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΕΥ ΖΗΝ :<< Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας >>.

Εισαγωγή των παιδιών στα θέματα της οδικής ασφάλειας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

      ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ                     

  ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024.


Αγαπητοί γονείς , σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2023-2024 ο Σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε να ασχοληθεί με τον άξονα ¨Διοίκηση και Οργάνωση σχολικής Μονάδας΄ και πιο συγκεκριμένα το θέμα :

 <<Η αυλή μας : χώρος παιχνιδιού , μάθησης , άθλησης και πολιτισμού.>>
Η Ομάδα δράσης θα σχεδιάσει και οργανώσει δραστηριότητες για να αξιοποιήσει και εμπλουτίσει τον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και να βοηθήσει το μέγιστο στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Η αρχή έγινε με την πολιτιστική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν ένα αφιέρωμα στην ειρήνη. Τα παιδιά παρέλασαν με τις σημαιούλες τους, είπαν ποιήματα για τους ήρωες, τραγούδια για την ειρήνη και τίμησαν την Ελληνική σημαία . 



Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας : ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.<< Ένα χαμόγελο για όλους >>.



Τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα αγωγής Υγείας με τίτλο : Ένα χαμόγελο για όλους .Οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και οργάνωσαν τις δραστηριότητες του προγράμματος για το πρώτο τρίμηνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Η πρόσκληση του ΥΠΑΙΘΑ να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις με τον τίτλο: <<Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό  ανθρώπινο δικαίωμα >> ήταν πρόκληση. Οι γονείς και των δύο τμημάτων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να συμμετέχουν στη δημιουργία μιας κοινής εργασίας που θα βοηθήσει στην πορεία το εκπαιδευτικό έργο . Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε μαζί για το καλύτερο των παιδιών μας.